Adam Smith

CEPOS d. 6. juni 2013:
DEBATARRANGEMENT OM ADAM SMITHS “NATIONERNES VELSTAND” – I SAMARBEJDE MED INFORMATIONS FORLAG
Hør det her: Cepos Event

Fra invitationen:
Informations Forlag udgiver for første gang Adam Smiths ’Nationernes Velstand’ på dansk. Værket anses for at være grundlag for al moderne økonomisk teori, og det er i høj grad aktuelt i dag. I forbindelse med udgivelsen inviterer CEPOS og Information til paneldebat om Adam Smith.

Debatten sætter fokus på Adam Smiths menneskesyn, hvordan Smith fortolkes politisk, og hvilken betydning Smiths tanker har i dag.

I panelet deltager Nationaløkonom og professor emeritus Hector Estrup, Professor på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Peter Kurrild-Klitgaard og debatredaktør og lederskribent på Børsen Christopher Arzrouni. Sociolog og forfatter Henrik Dahl vil styre debatten.

Det har altid undret mig at liberale ikke går ind for grundskylds-tanken. Ikke alene støtter de den ikke – de modarbejder den.
Derfor stillede jeg et spørgsmål i spørgerunden:

Hvorfor kan de liberale ikke lide Adam Smith når det kommer til inddragelse af jordrenten…

Se svarene fra Peter Kurrild-Klitgaard og Per Stig Møller her:

Begge har udgivet bøger om emnet, med forklaringer modsat dem, de fremkom med denne dag, henholdsvis Økonomiens tænkere og Den naturlige orden.

Men hvorfor så fortolke anderledes denne dag?

Ground-rents and the ordinary rent of land are, therefore, perhaps the species of revenue which can best bear to have a peculiar tax imposed upon them

Adam Smith